stagona – ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΠΟΝΟΣ

painΟ βελονισμός είναι μια φυσική θεραπευτική μέθοδος που έχει ένδειξη στην αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων μυοσκελετικών και άλλων παθήσεων. Έχει καλή και μακροχρόνια δράση στη λύση του μυϊκού σπασμού και στην απενεργοποίηση των επώδυνων μυϊκών σημείων, έχει καλή αγχολυτική και παυσίπονη δράση. Κυρίως όμως έχει μια συνολική δράση στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, που οδηγεί στην λύση του παθοφυσιολογικού μηχανισμού δημιουργίας των επεισοδίων χρόνιας κεφαλαλγίας και σε μακροχρόνιο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Οι περισσότερες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων του σώματος αντιμετωπίζονται με επιτυχία με τη θεραπευτική μέθοδο του βελονισμού. Εξαιρούνται οι κακοήθεις, μολυσματικές-λοιμώδεις καταστάσεις και εκείνες οι περιπτώσεις που χρειάζονται άμεση χειρουργική επέμβαση. Ο βελονισμός δεν είναι ομοιοπαθητική, αντιθέτως, συνδυάζεται θαυμάσια με οποιαδήποτε άλλη θεραπευτική αγωγή καθώς υπάρχει συνέργεια μεταξύ βελονισμού, φαρμάκων και φυσικοθεραπείας, βελτιώνοντας θεαματικά τα αποτελέσματα της αγωγής. Έχει άριστη εφαρμογή σε: αυχενικό σύνδρομο, λουμπάγκο, οσφυαλγία, ισχιαλγία, περιαρθρίτιδα ώμου, μυϊκές κακώσεις, τενοντίτιδες, οστεοαρθρίτιδες, ριζιτικούς πόνους, μεσοπλεύριο νευραλγία, μεθερπητική νευραλγία, νευραλγία τριδύμου, ινομυαλγικά σύνδρομα, κεφαλαλγίες (τάσεως, ημικρανίες, αθροιστικές), επώδυνη κλιμακτήριο και δυσμηνόρροια. Επίσης, δίνει λύση σε χρόνιες παθήσεις οι οποίες ταλαιπωρούν τους ανθρώπους για μακρύ χρονικό διάστημα και δυσκολεύουν τη ζωή στους ίδιους και στο περίγυρο τους, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και  άλλες αυτοάνοσες εκφυλιστικές παθήσεις, όπου ο βελονισμός μειώνει την ένταση του πόνου, βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων και περιορίζει στο ελάχιστό τις περιόδους έξαρσης των συμπτωμάτων. Στις παραπάνω νόσους του ανοσοποιητικού συστήματος, ο βελονισμός επιφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα, εφαρμόζεται συμπληρωματικά με την αγωγή και πάντα σε συνεργασία, με το Ρευματολόγο, Παθολόγο ή τον Ορθοπεδικό που τους παρακολουθεί.

 Θεραπεία Πόνου με Βελονισμό:

Ανάλογα με την παθογένεια της νόσου και την συμπτωματολογία του ασθενή, επιλέγονται τα σημεία βελονισμού. Οι βελόνες παραμένουν για τριάντα λεπτά της ώρας. Παρατηρείται ελάττωση του μυϊκού σπασμού, του πόνου, και βελτίωση της κινητικότητας από την πρώτη πολλές φορές θεραπεία. Οι βελόνες είναι δυνατό σε κάποιες περιπτώσεις, να συνδεθούν με συσκευή ηλεκτροθεραπείας προκειμένου να χορηγηθεί ηλεκτρικό ρεύμα ελεγχόμενης συχνότητας και έντασης. Με τον τρόπο αυτό, αφενός αυξάνει η αναλγητική δράση του βελονισμού με την έκκριση ενδογενών οποιοειδών αναλγητικών πεπτιδίων, αφετέρου επιτυγχάνεται κινητοποίηση των μυών που βρίσκονται σε σύσπαση. Η θεραπεία με βελονισμό, λύει το μυϊκό σπασμό, αυξάνει τοπικά την αιμάτωση, απομακρύνει το γαλακτικό οξύ που έχει συσσωρευτεί από την παρατεταμένη μυϊκή σύσπαση και καταστέλλει τη φλεγμονή που εμπλέκεται στη δημιουργία του πόνου.

Γενικά η ανταπόκριση στη θεραπεία με βελονισμό, και ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών, είναι συνάρτηση τόσο των υποκείμενωνpain2 ανατομικών αλλοιώσεων όσο και της χρονιότητας της νόσου. Σε οξέα περιστατικά, είναι δυνατό ο ασθενής να ανακουφισθεί πλήρως από την πρώτη κιόλας θεραπεία. Αντίθετα, ένα σύνδρομο που διαρκεί αρκετό καιρό και έχει υποβληθεί σε πολυάριθμες θεραπείες, χρειάζεται προσεκτική αντιμετώπιση και περισσότερο χρόνο για αποκατάσταση. Στα χρόνια περιστατικά θεωρείται σκόπιμο η θεραπεία να επαναλαμβάνεται δύο φορές την εβδομάδα. Στην περίπτωση αυτή, η βελτίωση των συμπτωμάτων αναμένεται μετά την 5η – 6η συνεδρία και συνολικά μπορεί να απαιτηθούν 12 – 15 συνεδρίες.

Συμπερασματικά Ο βελονισμός είναι μια φυσική μέθοδος, χωρίς παρενέργειες, η οποία δρα και στη σωματική, και στη συναισθηματική σφαίρα του ατόμου. Έτσι συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση του πόνου, της λειτουργικότητας, της συναισθηματικής κατάστασης του ασθενούς, και έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
Copyright 2020 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.