stagona – ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΡΟΔΟΥ

Ρέικι. Τι είναι, πως λειτουργεί, που εφαρμόζεται;

Τι είναι η ενέργεια Reiki (Ρέικι)

Ρέι είναι η ιερή θεραπευτική ενέργεια που έρχεται από τα Ανώτερα πνευματικά επίπεδα, δηλαδή η συμπαντική όψη της ενέργειας και το Κι είναι η ενέργεια που υπάρχει παντού και διαρρέει σε κάθε ζωντανό οργανισμό.
Η ενέργεια Reiki (Ρέικι), όταν διαρρέει το φυσικό σώμα, διεγείρει την ικανότητα του οργανισμού για αυτό-θεραπεία, στα πιο βαθιά επίπεδα, και καθαρίζει τα συναισθηματικά και νοητικά μπλοκαρίσματα.
Το Reiki (Ρέικι) καθαρίζει το σώμα από αρνητικές ενέργειες, ισορροπεί τα ενεργειακά κέντρα μας, φέρνοντας αρμονία στο νου, στο σώμα και στο πνεύμα.

Η επαφή μας με την ενέργεια Reiki (Ρέικι) ανοίγει ένα μικρό παράθυρο για να δούμε στα βαθύτερα επίπεδα του εαυτού μας και να ανακαλύψουμε ξανά την πίστη και την αγάπη. Καταπιεσμένα συναισθήματα και αρνητικές σκέψεις που δηλητηριάζουν την ύπαρξή μας έρχονται στο φως και καθαρίζονται. Η γαλήνη και η αγάπη που μας επιφέρει η ενέργεια Reiki (Ρέικι) μας συντονίζει με την συμπαντική αγάπη, ώστε να απομακρυνθούμε από αρνητικά πρότυπα και συμπεριφορές που είναι εμπόδιο στον δρόμο μας.

Η θετική αντιμετώπιση της ζωής είναι ένα ξεκίνημα για να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας. Η εσωτερική αρμονία αγκαλιάζει την ύπαρξή μας και μας παρακινεί να δούμε τον εαυτό μας από μια άλλη οπτική, να του δώσουμε την αγάπη που του αξίζει, να τον συγχωρέσουμε για όποια λάθη του.

Το Reiki (Ρέικι) είναι ένα θεϊκό δώρο, που δόθηκε στην ανθρωπότητα για να την βοηθήσει στην πνευματική εξελικτική της πορεία. Η θεραπεία που προσφέρει η ενέργεια Reiki (Ρέικι) δεν έχει να κάνει μόνο με το φυσικό σώμα. Τα συμπτώματα μιας αρρώστιας προέρχονται πολλές φορές από το άγχος, τον φόβο και την αγωνία της καθημερινότητας. Ζηλεύουμε, μισούμε, θυμώνουμε με το παραμικρό, είμαστε νευρικοί. Ολα αυτά τα συναισθηματικά ή και νοητικά μπλοκαρίσματα αν δεν θεραπευτούν από εμάς τους ίδιους, εξαντλούν τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού μας και αρρωσταίνουμε.

Η ενέργεια Reiki (Ρέικι) φροντίζει με αγάπη και σοφία να μας περιβάλλει με την θεραπευτική της δύναμη και να μας κάνει να ενδιαφερθούμε ξανά για τις αξίες της ζωής μας, προάγοντας τις θεϊκές αρετές που είναι τα δώρα που φέρνει η ψυχή μας από τον Δημιουργό μας.

Ο άνθρωπος σαν ολότητα

Ο άνθρωπος δεν έχει μόνο υλικό σώμα. Εχει ένα περίβλημα που το ονομάζουμε Αύρα και σ’ αυτό το περίβλημα βρίσκονται το συναισθηματικό του σώμα, το νοητικό του σώμα και το πνευματικό του σώμα. Το κάθε σώμα από αυτά (υλικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό) έχει συγκεκριμένα ενεργειακά κέντρα που έχουν σαν σκοπό να μεταβολίζουν και να διοχετεύουν την ενέργεια που λαμβάνουμε για να ζούμε. Για να διοχετευθεί η ενέργεια χωρίς εμπόδια πρέπει τα ενεργειακά κέντρα της ολότητας του ανθρώπου να δουλεύουν σωστά χωρίς μπλοκαρίσματα.

Το πνευματικό μας σώμα μας τροφοδοτεί με πίστη και εμπιστοσύνη και μας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνούμε με τον Θεϊκό Εαυτό μας, ώστε να γνωρίζουμε τον σκοπό της ζωής μας και το έργο μας.
Το νοητικό σώμα μας δημιουργεί τις σκέψεις,
Tο συναισθηματικό μας σώμα δημιουργεί τα συναισθήματα και
Tο υλικό σώμα είναι το όχημά μας για να συλλέξουμε τις εμπειρίες της ζωής μας και να εξελιχθούμε σε ανώτερα επίπεδα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ξεχνώντας ποιοι πραγματικά είμαστε και τι ήρθαμε να κάνουμε στην γη, αφήνουμε το πνευματικό μας σώμα να αδρανήσει. Ετσι αποκοπτόμαστε από την θεϊκή μας ουσία και ζούμε μόνο με την προσωπικότητα που έχει ενδυθεί η ψυχή μας στην ύλη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι σκέψεις και τα συναισθήματα που αναπτύσσουμε στην ζωή μας να επηρεάζονται μόνο από την χονδροειδή ύλη και -όπως είναι φυσικό- να δημιουργούνται εστίες μπλοκαρισμάτων.
Ετσι βλέπουμε την ζωή σαν ένα βαρύ και δύσκολο δρόμο, οι σκέψεις μας επικεντρώνονται μόνο στον υλικό κόσμο που τον θεωρούμε σαν τον μόνο υπαρκτό επίπεδο ζωής και δημιουργούμε και τα ανάλογα συναισθήματα.
Η προσωπικότητά μας στην αγωνία της να επιβιώσει, θεωρώντας ότι γι’ αυτό ήρθε στην ζωή, αναπτύσσει σκέψεις και αισθήματα εγωκεντρικά, που στρέφονται εναντίον των υπόλοιπων ανθρώπων και έτσι χάνει την ενότητα και την αντίληψη ότι όλοι οι άνθρωποι προέρχονται από τον ένα και μοναδικό Θεό και είμαστε όλοι θεϊκές εκπορεύσεις.
Αρνητικές και εγωιστικές σκέψεις και αρνητικά και ατομικά συναισθήματα (μίσος, ζήλια, αγωνία, φόβος, επιβολή) μας οδηγούν σε μία δυστυχισμένη ζωή και θεωρούμε τον υλικό πλούτο, την δόξα, την καλοπέραση, σαν τις μοναδικές αρετές, με τις οποίες θα μπορούσαμε να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι. Για να επιτύχουμε λοιπόν αυτήν την πλασματική ευτυχία, δραστηριοποιούμε τις σκέψεις μας σε ανταγωνιστικούς χειρισμούς, αναπτύσσουμε συναισθήματα αρνητικά, που μας που μας αποκόπτουν ολοένα και περισσότερο από το πνευματικό μας σώμα.

Η αρνητικότητα και η περιορισμένη αντίληψη της αγάπης εισπράττεται από την ψυχή μας και η αντίδρασή της σ’ αυτόν τον τρόπο ζωής που της επιβάλλει η προσωπικότητα, είναι να αρρωσταίνει.
Η ενέργεια Reiki (Ρέικι) είναι το δώρο του Ανώτερου Εαυτού μας, που προσπαθεί πάντα να μας προσεγγίσει και να μας μεταβιβάσει την γνώση και την καθοδήγηση, ώστε να ανακαλύψουμε ολόκληρο τον Εαυτό μας και να αισθανθούμε την διαδρομή μας στην γη σαν μια εμπειρία και να την ολοκληρώσουμε με χαρά και επίγνωση.

Η ενέργεια της Ακτίνας Reiki (Ρέικι) έχει σκοπό να περιβάλλει με την θεϊκή ουσία της τα μπλοκαρισμένα μας ενεργειακά κέντρα και να μας αφυπνίσει σταδιακά, ώστε να μπορέσουμε να διευρύνουμε την συνειδητότητά μας, πέρα από ότι εμείς θεωρούμε φυσιολογικό. Ετσι δεχόμενοι την ενέργεια Reiki (Ρέικι), αρχίζουμε σιγά-σιγά να ανακαλύπτουμε νέες προοπτικές του εαυτού μας και να ανοίγουμε περισσότερο στην συμπαντική αγάπη που δίνεται στον καθένα μας χωρίς όρους, αρχίζουμε να πιστεύουμε στην “θεία Πρόνοια” και να εμπιστευόμαστε την εσωτερική μας καθοδήγηση, αυτήν την εσωτερική μας φωνή πού δεν προέρχεται από την προσωπικότητα, αλλά από τον Ανώτερο Εαυτό μας και μας οδηγεί στην επίγνωση του ποιοι ακριβώς είμαστε.

Η θετικότητα των σκέψεών μας και των συναισθημάτων μας πέρα από εγωιστικά κίνητρα, μας βοηθά να αναπτύξουμε τις θεϊκές αρετές, με τις οποίες η ψυχή μας ενδύθηκε από τον Δημιουργό, σαν εφόδια για το εμπειρικό ταξίδι της στην γη. Αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τα καθημερινά θαύματα που συμβαίνουν στην ζωή μας, που μέχρι τώρα τα ονομάζαμε “συμπτώσεις” και να εμπιστευόμαστε την θεϊκή ροή.

Η ενέργεια Reiki (Ρέικι) μας δίνει τις θετικές δονήσεις που χρειάζεται η ψυχή μας, ώστε να μεταβολίσει την αρνητικότητα της προσωπικότητάς μας και να «θεραπευτεί».
Αγάπη και γαλήνη είναι αυτά που μπορούν να μας φέρουν ευεξία και χαλάρωση, ώστε να απομακρυνθούμε από την αγωνία, το άγχος και τον φόβο της καθημερινότητας και να είμαστε “υγιείς” Η ενέργεια Reiki (Ρέικι) μας βοηθά να δούμε τον εαυτό μας από μια άλλη οπτική γωνία και μας δίνει την δυνατότητα να στραφούμε προς τον εσωτερικό εαυτό μας, να τον ανακαλύψουμε και να τον αποδεχθούμε.

  Το Reiki (Ρέικι) ως μέσο αυτό-θεραπείας

reiki ρέικι

Πολλά έχουν γραφεί και πιο πολλά έχουν ειπωθεί για τις ενέργειες Reiki (Ρεικι). Αλλοι θεωρούν ότι είναι σύστημα θεραπείας και το αποδέχονται έτσι, γιατί σε κάποιες συνεδρίες έχουν αισθανθεί τα ευεργετικά του οφέλη, χωρίς όμως να το ψάξουν παραπέρα.

Αλλοι πάλι, έχοντας αισθανθεί τα ευεργετικά του αποτελέσματα, έχουν μπει στην διαδικασία να πάρουν τις μυήσεις του Reiki (Ρεικι), για να μπορούν να ωφελήσουν τον εαυτό τους και ίσως και το κοντινό τους περιβάλλον, χωρίς όμως να προσπαθήσουν να μπουν πιο βαθιά στην ενέργεια Reiki (Ρεικι).

Και άλλοι, αισθανόμενοι ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο “σάρκα και κόκαλα”, αλλά υπάρχει και “κάτι άλλο” πέρα από αυτό που βλέπουν, με το Reiki (Ρεικι) άνοιξαν την πόρτα της πνευματικής τους εξέλιξης, αναζητώντας το ενοποιό στοιχείο που θα τους έφερνε σε εκδήλωση ολόκληρης της ύπαρξης τους.
Κάθε φορά που γειώνουμε τις ανώτερες ενέργειες του Εαυτού μας, θεραπεύουμε και ένα κομμάτι του φυσικού κόσμου, την Γη μας και ότι ζει και υπάρχει πάνω της.

Μ’ αυτήν την έννοια της θεραπείας, λοιπόν, το Reiki (Ρεικι) θεραπεύει τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας, για να είναι υγιής η ολότητά μας. Γιατί οι καθαρές σκέψεις και τα θετικά συναισθήματα, δίνουν την απαραίτητη ισορροπία στην ψυχή μας για να διεκδικήσει την γαλήνη, την ευεξία, την υγεία εντέλει, για το όχημά της, δηλαδή το φυσικό σώμα.

Usui Reiki (Ρέικι) – Ιστορική αναδρομή:: Η ιστορία του Reiki (Ρέικι)

Ο Μικάο Ουσούι γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1865 στην Νότια Ιαπωνία.
Πολλές εκδοχές για την ζωή του έχουν ακουστεί. Ομως η ανακάλυψη του τάφου του από τον Φρανκ Αρτζάβα Πέττερ, ένα γερμανό δάσκαλο του Ρέϊκι που ζούσε στην Ιαπωνία το 1994 έριξε φως στην ζωή και το έργο του Μικάο Ουσούι.
Στην Ιαπωνία τον αποκαλούσαν Ουσούι Σενσέί, όπου Σενσέι σημαίνει Διδάσκαλος και είναι ο μεγαλύτερος τίτλος σεβασμού. Στον δυτικο κόσμο είναι γνωστός ως Δόκτωρ Ουσούι που νομίζω ότι είναι αποδεκτός τίτλος με την ουσιαστική έννοια του όρου. Δόκτωρ αρχικά σήμαινε δάσκαλος, άνθρωπος με πολλές γνώσεις. Υστερα ταυτίστηκε με την έννοια του γιατρού και αργότερα με αυτόν που έχει διδακτορικό δίπλωμα. Και αυτό ίσως εξηγεί κάποια από την παρανόηση σχετικά με την ιδιότητα του Δρ. Ουσούι.

Μια μέρα ανέβηκε στο όρος Κουράμα, όπου είναι χτισμένος ένας βουδιστικός ναός, πήγε σε ένα σημείο στο δάσος έξω από τον ναό και κάθισε για να διαλογιστεί και να νηστέψει. Αυτό κράτησε 21 ημέρες, όταν την τελευταία μέρα ξαφνικά ένιωσε την ενέργεια του Reiki (Ρεικι) που τον ώθησε να δημιουργήσει την μέθοδο Reiki (Ρεικι). Γύρισε από το βουνό και εφάρμοσε το Reiki (Ρεικι) στον εαυτό του, μετά στην οικογένειά του και αφού είδε ότι ήταν αποτελεσματικό αποφάσισε να το εφαρμόσει και σε άλλους. Ετσι το 1921 άνοιξε μια κλινική στο Τόκυο, όπου θεράπευσε πάρα πολλούς ανθρώπους και άρχιζε να διδάσκει την μέθοδο. Το 1923 ένας καταστρεπτικός σεισμός έπληξε το Τόκυο και χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν ή αρρώστησαν. Ο Δρ. Ουσούι χρησιμοποίησε τις θεραπευτικές του ικανότητες για να βοηθήσει τους επιζώντες. Πλήθος ανθρώπων εισέρεε στην κλινική του που σε λίγο άρχισε να μην τους χωρά και έτσι άνοιξε νέα κλινική έξω από το Τόκυο.

Πολύ γρήγορα η φήμη του απλώθηκε σε όλη την Ιαπωνία και άρχισαν να τον καλούν σε διάφορα σημεία της χώρας. Το 1926 και ενώ βρισκόταν στο Φουκουγιάμα, πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Δρ. Μικάο Ουσούι είχε διδάξει την μέθοδο Reiki (Ρέικι) σε πάνω από δύο χιλιάδες άτομα. Ιδρυσε το Ουσούι Reiki (Ρέικι) Ρυόχο Γκαγκάι (σύνδεσμος μεθόδου Reiki Ουσούι) το 1922 στον οποίο ήταν ο πρώτος πρόεδρος.

:: Ιαπωνικό Reiki (Ρέικι)

Μετά τον θάνατο του Δρ. Ουσούι στον Σύνδεσμο Μεθόδου Reiki Ουσούι (Ουσούι Reiki Ρυόχο Γκαγκάι) τον διαδέχθηκαν οι εξής πρόεδροι: Ο κ. Ουσίντα, ο κ. Τακετόμι, ο κ. Γουτανάμπε, ο κ. Γουανάμι, η κ. Κογιάμα και το 1998 ανέλαβε ο κ. Κόντο.
Στην Ιαπωνία σήμερα, ο Σύνδεσμος Ουσούι Reiki Ρυόχο Γκαγκάι είναι κλειστόν στο γενικό κοινό και στους ξένους, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον τρία παρακλάδια Reiki (Ρέικι) που είναι ανοιχτά στο κοινό και στους δυτικούς.
Ο κ. Τσουτζίρο Χαγιάσι ήταν απόστρατος αξιωματικός του ναυτικού. Περίπου το 1925 και σε ηλικία 47 ετών έγινε μαθητής του Δρ. Ουσούι και πήρε μύηση του δασκάλου. Κάποια στιγμή έφυγε από τον Σύνδεσμο Μεθόδου Reiki Ουσούι και άνοιξε μία κλινική στο Τόκυο. Δημιούργησε δικό του παρακλάδι του Reiki (Ρέικι) και το ονόμασε Χαγιάσι Σίκι Reiki και έγραψε το δικό του εγχειρίδιο για το Reiki (Ρέικι). Λίγο πριν το θάνατό του το 1941 έχρισε την Χαβάγιο Τακάτα ως κεφαλή του Reiki (Ρέικι) στην Δύση. Στην Ιαπωνία άφησε διάδοχό του την σύζυγο του κα Χαγιάσι.

:: Δυτικό Reiki (Ρέικι)

Η κ. Χαβάγιο Τακάτα γεννήθηκε στην Χαβάη το 1900 από Ιάπωνες γονείς. Το 1930 ο σύζυγός της πέθανε και την άφησε να αναθρέψει τα δύο παιδιά τους. Το 1935 πέθανε η αδερφή της και εκείνη έπρεπε να πάει στην Ιαπωνία να ενημερώσει τους γονείς της. Στην Ιαπωνία άκουσε για την θεραπεία που προσφερόταν στην κλινική του κ. Χαγιάσι και αποφάσισε να την δοκιμάσει, Εκεί πήρε αγωγές καθημερινά για τέσσερις μήνες ώσπου θεραπεύτηκε από προβλήματα υγείας που είχε. Ηταν τόσο εντυπωσιασμένη με τα αποτελέσματα που ζήτησε να μυηθεί στην μέθοδο του Reiki (Ρεικι). Ομως της αρνήθηκαν διότι όπως της εξήγησαν το Reiki (Ρέικι) δεν διδασκόταν σε ξένους και εκείνη είχε γεννηθεί εκτός Ιαπωνίας. Η κ. Τακάτα επέμενε όμως πάρα πολύ και τελικά ο κ. Χαγιάσι αποφάσισε να της δώσει τον Πρώτο βαθμό το 1936. Για ένα χρόνο εργάστηκε με τον κ.Χαγιάσι και μετά της έδωσε τον Δεύτερο βαθμό.

Η κ. Τακάτα γύρισε στην Χαβάη το 1937. Το 1938 ο κ. Χαγιάσι με την κόρη του πήγαν στην Χαβάη για να βοηθήσουν την κα Τακάτα να διαδώσει το Reiki (Ρεικι) στην Χαβάη. Το χειμώνα του 1938 η κ. Τακάτα μυήθηκε Δασκάλα του Reiki (Reiki Μάστερ). Αργότερα η κα Τακάτα μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου άρχισε να διδάσκει και να διαδίδει το Reiki (Ρεικι). Η κα Τακάτα πριν πεθάνει το 1980, έδωσε στην αδερφή της ένά κατάλογο με είκοσι δύο δασκάλους Reiki (Ρεικι) που είχε μυήσει και άφησέ διάδοχό της την εγγονή της Φύλλις Λέι Φουρουμότο.

Το σύστημα που διδάχθηκε ο κ. Χαγιάσι και το σύστημα που διέδωσε η κα Τακάτα στην Δύση δεν ήταν το ίδιο. Πολλές διαλογιστικές τεχνικές και πνευματικές ασκήσεις αφαιρέθηκαν (τώρα είναι γνωστές, αφού ανακαλύφθηκαν στην Ιαπωνία). Δεν είναι γνωστό γιατί έγινε αυτό, ούτε και αν αυτά δεν δόθηκαν από τον κ. Χαγιάσι στην κα Τακάτα, ή αν τα αφαίρεσε η κα Τακάτα, γιατί πίστευε ότι οι Δυτικοί δεν θα τα αποδέχονταν. Οπως και να έχει αυτά δεν μεταδόθηκαν στην πλειοψηφία των δυτικών. Το Reiki (Ρεικι) στην παράδοση Χαγιάσι-Τακάτα είναι γνωστό ως Ουσούι Σίκι Ρυόχο.

Μετά το θάνατό της κας Τακάτα το δυτικό κίνημα Reiki (Ρεικι) στην Αμερική χωρίστηκε σε δύο παρακλάδια, το Reiki Αλάϊανς (ένωση Reiki) υπό την ηγεσία της Φύλλις Φουρουμότο και Ράντιανς Τεχνικ (Τεχνική Ακτινοβολίας) υπό την ηγεσία της Μπάρμπαρα Ρέι και τα δύο με έδρα της Ηνωμένες Πολιτείες. Το Reiki (Ρεικι) διαδόθηκε στην Αμερική, Ευρώπη και Ινδία. Πολλοί δάσκαλοι τροποποίησαν τις διδασκαλίες. Αλλοι αναίρεσαν τεχνικές, άλλοι πρόσθεσαν θιβετανικές τεχνικές, τεχνικές Τσι Κουνγκ, πρόσθεσαν σύμβολα και δημιούργησαν νέα στυλ Reiki (Ρεικι), μη παραδοσιακά με την μέθοδο Ουσούι. Δημιουργήθηκαν διάφορα παρακλάδια και σχολές αλλά η μεγαλύτερη πλειοψηφία είναι ανεξάρτητοι δάσκαλοι.

Η ιστορία του Reiki (Ρέικι) στην Δύση περνά σε άλλη φάση, όταν το 1994 ο Φρανκ Αρτζάβα Πέττερ μετά από έρευνες ετών, ανακαλύπτει τον τάφο του Δρ. Ουσούι στο Τόκυο στην Ιαπωνία και φροντίζει να μεταφραστεί η επιτάφια επιγραφή. Ο Φρανκ Αρτζάβα Πέττερ είχε μυηθεί δάσκαλος του δυτικού Reiki (Ρέικι) στην Γερμανία, ζούσε και εργαζόταν στην Ιαπωνία. Η έρευνά του έφερε στο φως στοιχεία και αποδείξεις για τη ζωή και το έργο του Δρ. Ουσούι που μέχρι τότε δεν ήταν γνωστά στην Δύση. Το 1997 ανακάλυψε ένα χειρόγραφο με τον τίτλο Reiki Ρυόχο Χικέι (εγχειρίδιο της Μεθόδου Reiki) το οποίο είχε γραφεί πριν εβδομήντα πέντε χρόνια περίπου από τον ίδιο τον Ουσούι Σενσέι και είχε μοιραστεί σε όλους τους μαθητές του. Επίσης έκανε γνωστές τις τεχνικές που διδάσκονταν από τον Δρ. Ουσούι. Εκδίδοντας σε βιβλία τις ανακαλύψεις του και τα δεδομένα σχετικά με την ζωή, το έργο και το παραδοσιακό σύστημα Reiki (Ρεικι), στην Ευρώπη και Αμερική, έφερε επανάσταση στον δυτικο κόσμο του Reiki (Ρεικι) και τελικά δημιούργησε ένα νέο ρεύμα στο δυτικό κίνημα του Reiki (Ρεικι). Αυτό το στυλ διδάσκει δυτικό Reiki (Ρεικι) εμπλουτισμένο με ιαπωνικές τεχνικές.

Οι αρχές του Reiki (Ρέικι)

Οι αρχές, που ο Μικάο Ουσούι εφάρμοζε και επέβαλλε στους μαθητές του να ζουν σύμφωνα μ’ αυτές, σαν προϋπόθεση για την περαιτέρω πνευματική εξέλιξή τους κοντά του, έχουν σαν σκοπό να μας κάνουν να διαλογιστούμε και να κατανοήσουμε τις αρχές της πίστης, της γαλήνης και του σεβασμού σ’ όλες τις ζωντανές υπάρξεις.

Μόνο για σήμερα μην ανησυχείς

Κύλησε με την θεϊκή ροή και αφέσου στην Θεία Πρόνοια με εμπιστοσύνη.
Η ανησυχία σημαίνει ότι έχουμε χάσει την πίστη μας και μας δημιουργεί ανασφάλειες, που είναι αιτίες συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων. Η ανησυχία προκαλεί ένταση και άγχος. Ας εμπιστευθούμε τον Δημιουργό που φροντίζει για τα δημιουργήματά του, και Εκείνος θα καλύψει τις ανάγκες μας.

Ζήτησε την θεϊκή βοήθεια και μην ανησυχείς! Μόνο για σήμερα μη θυμώνεις

Αν μπορείς να παρατηρήσεις το αίσθημα του θυμού, να κατανοήσεις τις αιτίες του, μπορεί να διαπιστώσεις ότι δεν προέρχεται πάντα από εσένα, αλλά σου τον μεταδίδουν άνθρωποι ή καταστάσεις έξω από εσένα. Δεν χρειάζεται να καταπνίγεις τον θυμό σου, αυτό ίσως σου δημιουργήσει πολύ βαθύτερο μπλοκάρισμα. Να τον εκτονώνεις, απλά χρειάζεται να αντιληφθείς την αιτία του.
Οι άνθρωποι θυμώνουμε όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα θέλουμε. Θυμώνουμε όταν οι άλλοι δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις μας και δεν ολοκληρώνονται οι επιθυμίες μας. Παρατήρησε αυτές τις καταστάσεις και δες αν είναι τόσο σημαντικές ώστε να θυμώσεις. Καμιά φορά θυμώνουμε από συνήθεια.
Υιοθέτησε την γαλήνη και πείσε τον εαυτό σου ότι θα θυμώσεις πραγματικά όταν μία κατάσταση γίνει πολύ ενοχλητική για σένα και χρειάζεται να αλλάξει. Παρατήρησε τον εαυτό σου κάθε μέρα και κατανόησε τι είναι εκείνο που τον κάνει να θυμώνει. Αν υιοθετήσεις θετικά συναισθήματα, τότε θα διαπιστώσεις ότι θα θυμώνεις μόνο όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι.

Κέρδιζε τίμια το ψωμί σου

Ας σεβόμαστε κάθε δουλειά που κάνουμε, ας την θεωρούμε πολύτιμη και ας την δεχόμαστε σαν ένα μέσον που προάγει την ικανότητά μας να αυτό-συντηρούμαστε.
Καμία δουλειά δεν είναι ταπεινή, γι’ αυτό ας την κάνουμε με αγάπη. Ζώντας τίμια θα μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με την δημιουργική πλευρά μας και να ολοκληρώνουμε τον σκοπό μας στην ζωή.
Ας δούμε κάθε εργασία που αναλαμβάνουμε με υπευθυνότητα και αφοσίωση και ας την ολοκληρώνουμε με χαρά.
Αυτή η αντιμετώπιση θα μας δώσει την θετικότητα να συμπλέουμε με την ροή της ζωής ώστε να μην την θεωρούμε σαν “αγγαρεία”, αλλά σαν ευκαιρία εξέλιξης μέσα από την αντίστοιχη εμπειρία.Δείχνε ευγνωμοσύνη σε όλα τα ζωντανά πλάσματα

Η ευγνωμοσύνη για την ζωή, μας κάνει να συνειδητοποιούμε την ενότητα με όλες τις ζωντανές υπάρξεις.

Δεν υπάρχει χώρος στην αγάπη και την ενότητα για πράξεις και σκέψεις που κάνουν κακό σε άλλες ζωντανές υπάρξεις. Ο σεβασμός στην ζωή δεν αφορά μόνο στον εαυτό μας και τους δικούς μας αγαπημένους ανθρώπους. Ολα όσα αναπνέουν είναι μέρος της δημιουργίας, θεϊκές εκπορεύσεις και μέρος του Θεού, όπου ανήκουμε άνθρωποι, ζώα, φυτά, ορυκτά. Η αλυσίδα της δημιουργίας περιέχει όλα τα όντα. Το κάθε ον συμβάλλει στην σωστή λειτουργία της φύσης και στην διευκόλυνση της ζωής. Το κάθε ον προσφέρει ταπεινά τις υπηρεσίες του στα υπόλοιπα, γι’ αυτό χρειάζεται σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Το Σύμπαν ανταποκρίνεται με αγαλλίαση σε κάθε πράξη αγάπης προς όλα τα ζωντανά πλάσματα και μας στέλνει σαν ευλογία την ευημερία και την χαρά στην ζωή μας.

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
Copyright 2020 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.