stagona – ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η φιλοσοφία της βοτανολογίας αντιμετωπίζει το άτομο, ως σύνολό (Ολιστικής προσέγγιση), δηλαδή ότι ο οργανισμός μας λειτουργεί ως ένα αυτόνομο σύνολο στο οποίο οι λειτουργίες του είναι αλληλεξαρτούμενες. Ο βοτανολόγος χρησιμοποιεί ολόκληρα φυτά, ως φάρμακα προκειμένου να διεγείρει την ίδια την ικανότητα του σώματος να θεραπεύσει τον εαυτό του. Τα βότανα επιλέγονται έτσι ώστε να ταιριάζουν σε κάθε άτομο ανάλογα με την Βιοχημική Ιδιαιτερότητα και το ιστορικό του, καθώς και να θεραπεύσουν τα συμπτώματά του.

Σε τι διαφέρει η Δράση των βοτάνων από αυτή των Φαρμάκων;

Τα βότανα συνεργάζονται με τους μηχανισμούς του σώματος, για να καταπολεμήσουν τις ασθένειες. Συχνά ένα θεραπευτικό βότανο, το οποίο προκύπτει από ένα ολόκληρο φυτό είναι περισσότερο αποτελεσματικό απ’ ότι τα αντίστοιχα συστατικά του απομονωμένα, σε αντίθεση με την Δυτική Ιατρική η οποία αναζητά τα ενεργά συστατικά ενός φυτού ή κάποιας άλλης ουσίας απομονωμένα. Η επιτυχία της βοτανοθεραπείας βασίζεται στη συνεργιστική δράση ολόκληρου του φυτού, το οποίο μπορεί να περιέχει εκατοντάδες ενεργά συστατικά ικανά να θεραπεύσουν. Τα βότανα λειτουργούν προοδευτικά, βοηθώντας την ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού. Τα φάρμακα αντιθέτως έχουν ταχύτερη και πιο συγκεκριμένη δράση, γεγονός το οποίο δικαιολογεί την πιθανότητα να προκαλέσουν παρενέργειες.

Μερικές από τις ασθένειες που μπορούν να θεραπεύσουν

·         Πόνοι διαφόρων προελεύσεων: ημικρανίες, κεφαλαλγίες, ρευματοειδή αρθρίτιδα, ισχιαλγία, οσφυαλγία, αυχενικό σύνδρομο, νευραλγία τριδύμου, αρθρίτιδες (ώμου, αγκώνα, γόνατο).

·         Χρόνια κόπωση: ατονία, αδυναμία, έλλειψη ενέργειας

·         Αλλεργίες: αλλεργική ρινίτιδα

·         Προβλήματα γυναικών: πόνοι περιόδου, προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, ακανόνιστος κύκλος, πόνος των μαστών, προβλήματα εμμηνόπαυσης, εξάψεις & εφιδρώσεις, πολυκυστικές ωοθήκες και άλλα γυναικολογικά προβλήματα.

·         Προβλήματα ανδρών: ανδρική ανικανότητα, πρόωρη εκσπερμάτωση, πεσμένη λίμπιντο, προστατίτιδα.

·         Δερματικές διαταραχές: έκζεμα, ψωρίαση, ακμή, δερμογραφισμός, έρπης ζωστήρας

·         Προβλήματα πεπτικού συστήματος: δυσκολία στη χώνεψη, καούρες, ανορεξία, υπερβολική πείνα, δυσκοιλιότητα, διάρροια, κολίτιδα, φουσκώματα, γαστρεντερικές διαταραχές, γαστρίτιδα, ευερέθιστο έντερο.

·         Ψυχολογικά προβλήματα: άγχος, φοβίες, αϋπνίες, εθισμός σε τοξικές ουσίες, κατάθλιψη

·         Προβλήματα ουροποιητικού συστήματος: δυσουρία, συχνουρία, ακράτεια, τσούξιμο, ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα, δύσπνοια

·         Νευρολογικά προβλήματα: ίλιγγος, νευραλγίες, μούδιασμα, τρέμουλο, παράλυση και ατροφία

·         Υπέρβαρες ή υπόβαρες καταστάσεις: παχυσαρκία

·         Τραυματισμοί: βελτίωση της ίασης μετά από κατάγματα, θλάσεις και άλλες κακώσεις.

Πως λειτουργούν τα βότανα;

Τα περισσότερα βότανα έχουν πολλαπλά θεραπευτικά οφέλη. Η λειτουργία των βοτάνων δεν αποσκοπεί μόνο στο να θεραπεύσει τα συμπτώματα, αλλά και να καταφέρει να θέσει τον οργανισμό σε καλύτερη κατάσταση λειτουργίας, κινητοποιώντας την επανεκκίνηση της αυτοδιόρθωσης του.

Με αυτόν τον τρόπο καταπολεμάται η ασθένεια από την «ρίζα» της, παράλληλα βελτιώνοντας τα συμπτώματα που ενοχλούν τον ασθενή. Τα βότανα είναι πλούσια σε παράγωγα βιταμινών, όπως είναι οι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή.  Επίσης περιέχουν πολλές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και καροτενοειδή, ακριβώς όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Είναι η χρήση των βοτάνων ασφαλής;

Η χρήση των βοτάνων είναι απολύτως ασφαλής όταν συστήνονται από ειδικό βοτανολόγο, που γνωρίζει την σωστή θεραπευτική δοσολογία και τους συνδυασμούς των διαφόρων φυτών.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βότανα σε συνδυασμό με φάρμακα;

Βεβαίως μπορούμε, η λήψη των βοτάνων παράλληλα με χορήγηση φαρμάκων είναι εφικτή, τα βότανα έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στα φάρμακα επιτυγχάνοντας μία πιο αποτελεσματική θεραπεία παράλληλα βοηθούν στην μείωση των παρενεργειών των φαρμάκων.

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
Copyright 2020 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.