stagona – ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΜΑΣΑΖ

ΜΑΣΑΖ

Είναι μια τεχνική που οι αρχαίοι Έλληνες και ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσαν ήδη από το 430 πΧ. Υπάρχουν ιστορικές αναφορές που δείχνουν ότι το μασάζ χρησιμοποιούταν στην Ινδία και στην Κίνα πριν 5.000 χρόνια.
Η αποτελεσματικότητα του μασάζ οφείλεται στο γεγονός ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στους μυς και γενικά στα μαλακά μόρια. Αυτό επιτρέπει την έξοδο από τους μυς των άχρηστων ουσιών που συσσωρεύονται όταν οι μυς εργάζονται ή όταν υποβάλλονται σε υπερβολική εργασία ή ένταση. Οι ουσίες αυτές που προκύπτουν από το μυϊκό μεταβολισμό, δημιουργούν πόνους, σκληρότητα και δυσκαμψία στους μυς.
Ταυτόχρονα με τον καθαρισμό από τις άχρηστες ουσίες, το μασάζ των μυών επιτρέπει την είσοδο σε αυτούς, δια μέσου μιας καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος, περισσότερων θρεπτικών ουσιών.
Τα θετικά αποτελέσματα του μασάζ περιλαμβάνουν τη χαλάρωση και τη μείωση του στρες. Επίσης θεωρείται από πολλούς ότι μπορεί να μειώνει τον πόνο, βοηθά στην αποθεραπεία τραυματισμών των μυών και των αρθρώσεων.
Το μασάζ μπορεί να μειώνει το ρυθμό της καρδίας, βελτιώνει τη λειτουργικότητα των αρθρώσεων, μειώνει τη δυσκαμψία των μυών. Μπορεί να μειώνει την αρτηριακή πίεση και μπορεί να βοηθά στην ανακούφιση από τους πονοκεφάλους.
Φαίνεται μάλιστα ότι ευνοεί την παραγωγή από το ίδιο το σώμα των φυσικών ουσιών που καταπολεμούν τον πόνο στον εγκέφαλο, όπως για παράδειγμα οι ενδορφίνες. Για τους λόγους αυτούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υγιή άτομα για να τα κάνει να νιώθουν πιο καλά.
Το μασάζ χρησιμοποιείται στη φυσική ιατρική, στη φυσιοθεραπεία, στην ιατρική του σπορ και στη νοσηλευτική φροντίδα. Βοηθά τους ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονται και σε άλλες θεραπείες λόγω του ότι μειώνει την ένταση και δυσκαμψία των μυών και ευνοεί τη χαλάρωση.

ANTI STRESS MASSAGE

Πρόκειται για ένα μασάζ ιδανικό ενάντια στο στρες και τη συσσωρευμένη κόπωση, που θα σας προσφέρει αίσθηση βαθιάς αναζωογόνησης και ευεξίας. Λειτουργεί καταλυτικά όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή.
Ένα antistress μασάζ μπορεί να συντελέσει στην ανακούφιση από τον πόνο, στην χαλάρωση του νευρικού συστήματος, στην αύξηση της ελαστικότητας των μυών, στην βελτίωση του μεταβολισμού καθώς και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος . Ανακουφίζει από τις ημικρανίες, βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου, ενώ ανακουφίζει και από τους πόνους στη πλάτη.
Τέλος, αυξάνει την ελαστικότητα, χαλαρώνοντας τους μυς και σταματώντας τις κράμπες και εξουδετερώνει τις τοξίνες των μυών και το λίπος, βοηθώντας το σώμα να οξυγονωθεί σωστά.


ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ MASSAGE

Το χαλαρωτικό μασάζ είναι ένα μυοχαλαρωτικό μασάζ από την ωμοπλάτη μέχρι τον αστράγαλο. Ιδανικό για όσους χρειάζονται χαλάρωση και ενέργεια μετά από μια κοπιαστική ημέρα.
Είναι ένα είδος ολιστικής μάλαξης και προτείνεται σε όλους για μια ψυχοσωματική ισορροπία και ευεξία.
Έχει ως στόχο την χαλάρωση του νευρικού συστήματος , την μείωση του άγχους και του στρες , την αναζωογόνηση, την ευεξία και γενικότερα την υγεία του οργανισμού.


ΠΛΑΤΗΣ & ΑΥΧΕΝΑ MASSAGE

Η μάλαξη στον αυχένα και στην πλάτη είναι το ιδανικό είδος μασάζ που αποσυμφορίζει την ένταση και το στρες από τις περιοχές που επιβαρύνονται συχνά στην καθημερινή μας ζωή. Μαλάσσοντας και αποφορτίζοντας αυτές τις περιοχές, αιματώνεται η περιοχή του αυχένα και της πλάτης, με αποτέλεσμα ολόκληρο το σώμα να νιώθει ξεκούραστο. Με το μασάζ στα συγκεκριμένα σημεία του σώματός μας μειώνουμε τους πονοκεφάλους, τις ημικρανίες, τον πόνο στον αυχένα και στην πλάτη καθώς και έχουμε την αίσθηση ξεκούρασης όλου του οργανισμού.


DEEP TISSUE MASSAGE

Το Deep Tissue Massage είναι ένα είδος θεραπευτικής μάλαξης η οποία επικεντρώνεται στην επαναφορά στην αρχική τους θέση των βαθύτερων στιβάδων των μυϊκών και περιτοναϊκών ιστών.
Oι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι τα δάχτυλα οι κόμποι της γροθιάς, ο πήχης με τον αγκώνα, η άκρη της παλάμης καθώς η ένταση της πίεσης που ασκεί ο θεραπευτής και οι κινήσεις είναι πολύ πιο αργές και η πίεση όσο περνάει η ώρα της θεραπείας γίνεται πιο βαθιά, εν τω βάθη. Επιπλέον, ο θεραπευτής επικεντρώνεται, κυρίως, στα σημεία όπου υπάρχει πόνος τα λεγόμενα trigger point.


SPORTS MASSAGE

Το sport massage δεν είναι μόνο για τους αθλητές, αλλά και για όλους τους ανθρώπους με μυϊκά προβλήματα. Η αθλητική μάλαξη γίνεται για να βοηθήσει τον αθλητή και όχι μόνο να επανέλθει σε μια καλή σωματική κατάσταση ύστερα από μία ή πολλές κουραστικές προπονήσεις ή τραυματισμούς.
Είναι ένα είδος θεραπείας που βοηθάει ν’ ανακουφιστεί το σώμα από το στρες και την ένταση που δημιουργείται στους ιστούς του σώματος, κατά τη διάρκεια μιας φυσικής άσκησης .Η τεχνική που χρησιμοποιείτε στο sport massage είναι γρήγορη που σκοπό έχει να αποβάλει το γαλακτικό οξύ που έχει συσσωρευτεί και να θεραπεύσουν τραυματισμούς μαλακών μορίων.
Σκοπός του είναι να προλαμβάνει τους τραυματισμούς και τα μυϊκά προβλήματα και γι’ αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως θεραπεία συντήρησης. Σε μία αθλητική μάλαξη απαραίτητες είναι οι διατάσεις έτσι ώστε να βελτιώσουμε την ελαστικότητα των μυών.


THAI OIL MASSAGE

Το THAI OIL MASSAGE είναι η απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης σε όλο το σώμα και εξισορρόπησης του μυαλού. Ένα είδος μασάζ που κατά την διάρκειά του ο ρυθμός και η ένταση της πίεση που ασκούμαι εναλλάσσονται.
Όλες οι καθημερινές εντάσεις και ανησυχίες διαλύονται, οι σφιγμένοι μύες χαλαρώνουν και μερικές φορές το μυαλό γλιστρά σε άλλη διάσταση ή ακόμα και σε βαθύ ύπνο όπου στην περίπτωση αυτή ξυπνάμε αναζωογονημένοι και αφυπνισμένοι σε πλήρη εγρήγορση.
Με το τέλος της θεραπείας έχουμε περισσότερο κουράγιο και ενέργεια να ανταπεξέλθουμε πιο αποτελεσματικά στις καθημερινές μας εργασίες και προβλήματα καθώς βοηθά τους μύες μας να αποβάλουν ευκολότερα τις τοξίνες , αποτρέπει την ακαμψία, το πόνο και συντηρεί καλό μυϊκό τόνο καθώς αποτρέπει την ατροφία τους.


ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ MASSAGE

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της γυναίκας είναι η κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα δεν είναι τίποτα άλλο παρά λιπαρές ουσίες μαζί με νερό, οι οποίες σκληραίνουν και σταθεροποιούνται στον υποδόριο ιστό του σώματός μας. Το μασάζ κατά της κυτταρίτιδας είναι μια εξειδικευμένη τεχνική που αποβλέπει σε άμεσα αποτελέσματα. Είναι ειδικές τεχνικές μαλάξεων με ανοδικές εν τω βάθη γρήγορες κινήσεις, με απώτερο στόχο να κυκλοφορήσει καλύτερα η λέμφος και έτσι να επιτευχθεί η γρήγορη και αποτελεσματική απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό.
Το μασάζ κυτταρίτιδας σε συνδυασμό με λεμφικό μασάζ, τονώνει τη μικροκυκλοφορία και συμβάλλει στην εξάλειψη των οιδημάτων από τη συσσώρευση λίπους. Έτσι, χάρη στην αντιοιδηματική και αποσυμφορητική δράση του, συντελεί άμεσα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.


DRAINAGE MASSAGE (ΛΕΜΦΙΚΟ)

Το Drainage ή αλλιώς λεμφική παροχέτευση είναι το μοναδικό είδος μασάζ που έχει την ιδιότητα να βελτιώνει την υγεία: Διώχνει τις τοξίνες από τον οργανισμό, εξαφανίζει τα πρηξίματα, ενώ συγχρόνως βελτιώνει την όψη της κυτταρίτιδας. Το drainage είναι μια ήπια μάλαξη.
Στόχος του είναι να προάγει την φυσική αποστράγγιση της λέμφου, του υγρού που απομακρύνει τα απόβλητα του μεταβολισμού. Χρησιμοποιούμε έναν συγκεκριμένο βαθμό (ήπιας) πίεσης, και οι χειρισμοί εκτελούνται με ρυθμικότητα, η οποία αποσκοπεί στην διέγερση της κυκλοφορίας της λέμφου.
Τα οφέλη του είναι πολλά.Κάποια από αυτά είναι ότι βοηθάει στη γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην αναζωογόνηση του δέρματος, στην εξάλειψή της κυτταρίτιδας, στο χάσιμο πόντων και κατ’ επέκταση και στο αδυνάτισμα.

KIDS MASSAGE (ΠΑΙΔΙΚΟ)

Πανάρχαια τεχνική που δίνει την ευκαιρία στο παιδί σας να χαλαρώσει ενώ οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι συμβάλλει ιδιαίτερα στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξή του.

Το ειδικό μυοχαλαρωτικό μασάζ για παιδιά:
– Βοηθάει στην ανάπτυξη του παιδιού μύες – οστά
– Βοηθάει στην ανάπτυξη της κιναισθητικότητας του – αναγνωρίζει καλύτερα το σώμα του – αυξάνει τις αθλητικές επιδόσεις του
– Βοηθάει στο δέρμα του να διατηρείται νεανικό και ανανεώνει καλύτερα τα κύτταρα του καθώς και το κολαγόνο του
– Πρόληψη από ασθένειες – αρρώστιες
– Φέρνει αίσθημα χαλάρωσης και βοηθάει σε καλύτερο ύπνο
– Βοηθάει στην καλύτερη ενηλικίωση του – επαφή του χεριού του θεραπευτή τον φέρνει σε μια πιο ομαλή μετάβαση του προς την επαφή με τους υπόλοιπους ανθρώπους
– Βοηθάει στην αυτοπεποίθηση του – αποδοχή από τους ανθρώπους

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας !

*Η θεραπεία καθ’ όλη τη διάρκεια της, γίνεται παρουσία του γονέα.

It's only fair to share...
Share on Facebook
Facebook
Copyright 2020 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.